неділю, листопада 01, 2009

Угорщина

Все почалося із фрази - "народ, давайте разом кудись поїдемо - в Угорщину, Румунію чи Чехію". Це було 2-3 місяці назад і от, 27 жовтня ми поїхали в Угорщину. Саме 27 жовтня, а не 27 листопада як ми всі думали за 2 дні до виїзду... :) Дехто ( караюсь, мучусь, навіть каюсь) сплутав місяці - ну з ким не буває. Добре, що знайшлися добрі люди, що наставили на шлях істинний.
Виїхали ми зі Львова у вівторок ранком як і планувалося. Погода була жахливою, холодно і мокро. Цілий день пройшов в дорозі. Надвечір, ми пройшли митницю - набагато швидше ніж я думав -1.5 години на обидві сторони - навіть не треба було виходити із автобуса.
Далі коротко, де були і що бачили. (дуже коротко бо натхнення писати раптово пропало ((( )

1 день - "дегустація" вина в Егері. Вина так собі, але настрій після того попрямував вгору. Перша проба угорського гуляша теж зробила свою справу. Гуляш - суп з мясом, картоплею , фасолею і паприкою. Гостроватий, але смачний.

2 день - оглядова екскурсія по Будапешту. Супер. Або навіть як каже наша землячка - супер, супер, супер... Побачили Рибацький бастіон, Будайський замок, Парламенті Базиліку Святого Стефана.

3 день - поїздка на вулканічне озеро Хевіз. + Балатон . Хевіз - попахує тухлими яйцями (кажуть то дуже корисно для всіх частин тіла ), але купатися можна. Озеро Балатон дууужевелике. Більше про нього нічого сказати не можу.

4 день - не поїхали в Відень. Найкращий день, ходили по місті без гіда - дивилися на то що подобається, відчули атмосферу Будапешту. В якийсь момент я вирішив, що зміг би там жити. Це зі мною вперше. Вечором купальня Сечені. Супер. По дорозі знайщли замок, вибачте на слові, Вайдахуняд.

5 день -Мішкольц Топольце. В основному цілий день дорога, в перериві побували в купальні
в Мішкольці. Гарно. Дуже розслабляє гарячий басейн, особливо після другої години. Біля купальні розміщений парк. Ніби парк як парк - дерева, алейки, лавочки, але вражень як від Будапешту. Таке враження, щоб енергетика якась інша, йдеш навколо і любуєшся.

В загальному - поїздка сподобалася, Угорщина - то Європа.
Фотки на пікасі - http://picasaweb.google.com/babala.andriy/Hungary#

6 коментарів:

Bohdan Mushkevych сказав...

ой-вей... а шо ж ви так коротко на кордоні? а то правда що через нашу епідемію з автобуса випускали тільки в масках?

Andriy Babala сказав...

ми про епідемію дізналися тільки в останній день, масок в нас не було

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.